Hållbar och miljövänlig hudvård

Vad innebär det? Vad ska det vara hållbart för? Det viktigaste för många tillverkare av hållbara hudvårdsprodukter är att de ska innehålla naturliga produkter. De ska alltså inte innehålla en massa kemiska tillsatser som det inte finns ordentlig forskning kring vad det gör med vår hud och vår kropp och hälsa. Det är också ett plus att mycket hudvård nu går att få ekologiskt och icke djurtestad, klicka dig vidare här för att läsa mer.

Do it yourself

Det finns många ekologiska och så kallade naturliga produkter som har använts länge i andra kulturer för hår och hud som numer kan köpas online i butiker och som vi kan ta del av. Det finns även möjligheter att själv köpa ingredienser för att göra sina egna naturliga hudprodukter. Exempelvis sockerskrubb för att skrubba bort döda hudceller. Du kan även göra ansiktsmasker av saker du kanske har i kyl eller skafferi.

Stort utbud

Numer finns det ett stort utbud av hållbara produkter för huden att välja mellan i både butiker och i nätbutiker. Många återförsäljare satsar mer och mer på att tillfredsställa kundernas alltmer högre krav på hållbara produkter som inte skadar miljö, hälsa eller påverkar klimatet för mycket under tillverkning. Inte minst innehåller de mindre eller lite kemikalier och kanske inte är testade på djur.